Blog

Ey mam, jij bent toch geen hippie?!..

Dat was de reactie van zoonlief toen ik hem vertelde dat ik nu ook zelf professioneel Yogales wilde gaan geven en me had opgegeven voor de docentenopleiding. Blijkbaar bestaat dat beeld nog steeds: dat alleen zweverige oudere vrouwen in kleurige gewaden en zonder bh aan Yoga doen hihi. En hijzelf is 26 en kent me dus al een tijdje zou je zo zeggen;)..

Jaa want moeders heeft weer een wild plan. Ze bedenkt altijd van alles, is avontuurlijk, durft alles en doet het gewoon. En nu heeft ze het in haar hoofd gehaald om dat wat ze hier elke dag beneden doet in de woonkamer effe voor vier weken helemaal naar de andere kant van Nederland te sjeesen en dat in deze tijd..

Juist in deze tijd! Ik heb zo ontzettend veel geluk gehad en ben zo dankbaar dat het me gegund is geweest de vier weken door te brengen in Ulft, zo’n 165 km hier verderop. Vier heerlijke weken in een B&B waar ik warm ben onthaald als gaste en waar ik mooie en fijne herinneringen heb mogen maken. De Yoga docentenopleiding was op nog geen 5 minuutjes met de toet in een klein dorpje verderop. Samen met 6 andere vrouwen, docente Dorien en haar man Jack hebben we 4 intense, pittige en geweldige weken gehad in het gebouwtje naast de kerk. Je kent het wel, zo’n gebouwtje bij de kerk waar van alles en nog wat georganiseerd wordt. Gelukkig hoefden we niet onverwachts een dagje in het weekend inhalen omdat er een speciale dienst tussenkwam;)..

De kerktoren die tijdens die weken ook gerestaureerd werd. Op nog geen 5 meter tussen het bijzonder buitenlands uitziende kerkje met de mooie toren. En daar waren ze druk mee bezig. Gehamerd, getimmerd, gehakt en tja met de ramen open voor de broodnodige ventilatie was dat af en toe best inspannend. En toen kwam de eerste examendag van de twee. Half 9 aan komen lopend hoorde ik de cementmolen draaien, de generator hard loeien en de betonboor af en toe hard drillen! Oh hemel de beelden van die reklame van die Yogadocente die gillend naar buiten loopt en hard aan vakantie toe is hebben me de hele dag bezig gehouden hihi..

En gelukkig zijn we ondanks de extra uitdaging van de t. herrie en de gewone examenspanning allemaal geslaagd. Hoe gaaf en bijzonder was dat! We hebben die vier weken met z’n allen af kunnen maken in een toch wel tijd dat het heul anders had kunnen lopen. Tja soms zijn zulke kadootjes je blijkbaar heel erg gegund!..

En nu dus druk bezig om al die ‘hippie’ plannen van op de thuismat naar de professionele mat te verplaatsen. Supermooie locatie die mij ingefluisterd werd toen ik net een uurtje terug was uit Ulft. Ja echt he nog zo’n kadootje. En dat precies op de avond die ik graag wilde de enige nog was die vrij was;)..

Dus dat.. mams geen hippie, wel lekker in haar panterlegging en sportshirt op de mat en heerlijk weer in het ritme van de rust en stilte. Alleen ik en mijn ademhaling wat telt. Just breathe.. in en uit.. even geen grote ‘boze’ buitenwereld.. mooie stille en serene innerworld.. yep yoganista yana is begonnen en op weg..

Op weg naar nog meer mooie dingen en kadootjes..

Vitale groetjes & Namasté

Marjanne